Main menu

Na osnovu sporazuma kojeg je Općina Sapna potpisala sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, danas su u općinskoj sali za sjednice poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Sapna uručena rješenja o novčanoj podršci za sufinansiranje realizacije proljetne sjetve u uslovima proglašenog stanja nesreće. 
Novčanu podršku dobilo je 162 poljoprivredna proizvođača koji se aplicirali na Javni poziv, od kojih se njih 149 finasira iz budžeta Federacije BiH, odnosno budžeta Tuzlanskog kantona a za 13 poljoprivrednih proizvođača sredstva su obezbijeđena iz budžeta Općine Sapna.
Pojedinačni iznosi novčane podrške kreću se maksimalno do 1.000,00 KM a ukupno će za ove namjene biti izdvojeno 124.246,52 KM.
Sredstava koja su obezbijeđena iz budžeta Federacije BiH i iz budžeta Općine Sapna krajnim korisnicima će biti uplaćen odmah dok će dio sredstava koji spada na teret budžeta Tuzlanskog kantona biti uplaćen naknadno.