Main menu

U Sapni je u proteklom periodu izvršena podjela prehrambenih paketa i pelena za djecu za socijalno ugrožene građane sa područja ove općine.
Pakete je obezbjedio USAID kroz projekat PRO-Budućnost-Fond solidarnosti, a kao odgovor na posljedice koje je pandemija uzrokovana COVID-19 ostavila na lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.
U drugom krugu Fonda solidarnosti, USAID je za najugroženije građane općine Sapna obezbjedio 40 prehrambenih paketa i 10 pakovanja pelena za djecu, a iste su uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera krajnjim korisnicima distribuirali uposlenici Općine Sapna i Centra za socijalni rad Sapna.
Član Radne grupe Općine Sapna u projektu PRO-Budućnost i koordinator na ovom projektu Hanifa Selamović kaže „Zahvaljujemo se našim dragim prijateljima iz USAID i projekta PRO-Budućnost što ni u drugom krugu Fonda solidarnosti nisu zaboravili Općinu Sapna i što su adekvatno reagovali na potrebe koje smo mi iskazali. U ovom teškom vremenu kad je solidarnost izuzetno važna i kada je svaki vid pomoći dobro došao, paketi koje je USAID donirao našim najugroženijim građanima nam mnogo znače. U ime Općine Sapna i naših građana se najiskrenije zahvaljujem USAID i PRO-Budućnost i vjerujem da ćemo i dalje zajednički aktivnostima graditi bolju budućnost za građane naše lokalne zajednice, ali i cijele Bosne i Hercegovine“