Main menu

U radnoj posjeti općini Sapna danas je boravila delegacija Vlade Tuzlanskog kantona koju su činili premijer Kadrija Hodžić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vahidin Smajlović, ministar unutrašnjih poslova Midhat Dobrnjić, ministar privrede Mevludin Hodžić te ministar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović.
Delegaciju Vlade TK-a u svom kabinetu dočekao je općinski načelnik Zudin Mahmutović sa saradnicima te poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Senad Alić.
Na radnom sastanku govorilo se o implementaciji Zakona o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, realizaciji infrastrukturalnih projekata na području općine Sapna ali i o privrednom razvoju općine sa posebnim akcentom na stvaranje ambijenta za nova zapošljavanja te o razvoju poljoprivrednih djelatnosti.
Delegacija Vlade TK-a zajedno sa domaćinima obišla je Centralno spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni gdje su položili cvijeće kao i nedavno otvoreni proizvodni pogon renomiranog BH proizvođača sportske opreme „Number One“ u Sapni.