Main menu

Jučer je konačno održana 2. redovna sjednica Općinskog vijeća Sapna, nakon što je prethodno, prije dvadesetak dana, prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda.
Vjećnici su ponovno najviše polemike vodili oko samog usvajanja dnevnog reda kao i oko novousvojene tačeke dnevnog reda, odnosno Prijedloga odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za izbor, imenovanja, odlikovanja i općinska priznanja, te oko imenovanja predsjednika i članova komisija Općinskog vijeća kao stalnih radnih tijela.
Većinom glasova vjećnici su razriješili dužnosti ranije imenovane članove Komisije za izbor, imenovanja, odlikovanja i općinska priznanja, te imenovali nove koji su predložili imena predsjednika i članova ostalih komisija Općinskog vijeća, čiji je prijedlog je podržan većinom glasova vijećnika.
U nastavku sjednice vjećnici su između ostalog usvojili i Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene kvadratnog metra stambene površine na području općine Sapna, Odluku o utvrđivanju sjedišta upravitelja i korisnika djela objekta sportske dvorane u Sapni te Odluku o dopuni Odluke o održavanju putnih pravaca u zimskom periodu.
Usvojen je i Program rada Općinskog vijeća Sapna za 2021. godinu kao i Program rada Općinskog načelnika Sapna za 2021. godinu, te nekoliko informacija i izvještaja iz djelokruga rad organa uprave u prethodnom periodu.