Main menu

Prigodnim programom u nedelju je obilježena 28. godišnjica od osnivanja 206. viteške brdske brigade i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Program obilježavanja počeo je još u petak polaganjem cvijeća na spomen obilježjima podignutim na mjestima pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Hajrudina Mašića u Zaseoku i Nezuku, te na mezar načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici.
Program je nastavljen u nedelju 28. februara otkrivanjem novosagrađenog Centralnog spomen obilježja poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Sapna.
Brojne delegacije položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje koje su zajednički otkrili ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, općinski načelnik Zudin Mahmutović, federalni ministar za raseljena lica i izbjeglice Edin Ramić, ministar za boračka pitanja TK-a Fedahija Ahmetović i predstavnik Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-osobodilačkog rata Sakib Halilović.
Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Sapna, prigodan referat o Danu nezavisnosti BiH podnio je predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Sabit Brđak a o ratnom putu 206. viteške brdske brigade govorio je komandant Šemsudin Muminović.