Main menu

U radnoj posjeti Općini Sapna danas su boravili federalni premijer Fadil Novalić i ministar raseljenih lica i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić. Delegaciju Vlade Federacije BiH dočekali su općinski načelnik Zudin Mahmutović sa saradnicima, te predstavnici kantonalne vlasti sa prostora općine Sapna, poslanik u Skupštini TK-a Senad Alić i ministar za boračka pitanja TK-a Fedahija Ahmetović.
Na sastanku upriličenom u kabinetu načelnika, govorilo se o sistemskom rješavanju pomoći nerazvijenim općinama kroz preraspodjelu javnih prihoda i kroz donošenje Zakona o pomoći nerazvijenim lokalnim zajednicama po uzoru na nedavno usvojeni Zakon o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu.
Federalni premijer Fadil Novalić istakao je da raste pritisak na pravičniju raspodjelu javnih prihoda te da će u ovoj godini Vlada Federacija BiH predložiti izmjenu načina raspodjele prihoda prikupljenih putem Uprave za indirektno oporezivanje te dati u proceduru Zakon kojim će sistemski biti rješena podrška nerazvijenim lokalnim zajednicama.
Do tada, Vlada Federacije BiH će podržati projekte koji budu kandidovani od strane Općine Sapna a posebno one koji se odnose na nova zapošljavanja.