Main menu

Prigodnim programom, uz ograničenja zbog trenutne epidemiološke situacije, danas je u Sapni obilježena 23. godišnjica od ponovnog formiranja općine Sapna.
Program obilježavanja počeo je još jučer, prijemom delegacija boračkih udruženja i institucija sa prostora općine Sapna a nastavljen je danas polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju poginulim pripadnicima Armije R BiH i svečanom sjednicom Općinskog vijeća.
Delegacije općine Sapna, boračkih udruženja i saveza, Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje i učenjem fatihe odali su počast poginulim braniteljima Armije R BiH, nakon čega je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna, na kojoj je prisutnima prikazana video reportaža o općini Sapna a prigodan referat pripremio je općinski načelnik Zudin Mahmutović.
Sjednici je zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera, pored općinske izvršne i zakonodavne vlasti prisustvovalo tek nekoliko predstavnika viših nivoa vlasti i drugih gostiju među kojima i ministar za boračka pitanja TK-a Fedahija Ahmetović, poslanici u Skupštini TK-a Senad Alić i Mirnes Gušić, ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, te predstavnici boračkih udruženja i saveza.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi VIS Merak Sapna.