Main menu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u prisustvu predstavnika javnog, političkog i vjerskog života općine Sapna, te boračkih udruženja, javnih preduzeća i ustanova, obilježen je 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Na svečanoj sjednici, u ime predstavničke i izvršne vlasti Općine Sapna, prisutne zvanice je pozdravio i prigodnim referatom se obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Sabit Brđak, te uputio čestitke prisutnim zvanicama i svim građanima općine Sapna i Bosne i Hercegovine koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom.
Svečanost u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine uveličali su članovi VIS MERAK Sapna, koji su priredili prigodan kulturno-zabavni program, kao i učenici osnovne i srednje škole u Sapni čitanjem prvonagrađenih literarnih radova posvećenih Danu državnosti Bosne i Hercegovine.
Prije svečane sjednice Općinskog vijeća Sapna, položeno je cvijeće na centralnom spomen obilježje u Sapni, gdje su delegacije općine, političkih partija i boračkih udruženja proučile fatihe i odale poštu šehidima i poginulim braniocima naše domovine Bosne i Hercegovine.