Main menu

Prigodnim programom danas je obilježena 29. godišnjica od osnivanja 206. viteške brdske brigade i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Program obilježavanja počeo je još u subotu, posjetom ratnom komandantu 206. viteške brdske brigade Edhemu Omeroviću i obilaskom jednog broja porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.
Obilježavanje godišnjice brigade nastavljeno je i jučer polaganjem cvijeća na spomen obilježjima na mjestima pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Hajrudina Mešića u Zaseoku i Nezuku, te na mezar načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici i komandanta 242. muslimanske brigade Senahida Hadžića na Kula Gradu, te na spomen obilježja u Đulićima, Zvorniku i u Liplju.
Završna manifestacija održana je danas kada su brojne delegacije polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju u Sapni odali zasluženu počast svim poginulim borcima sa ovih prostora.
Također, danas je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna na kojoj se prisutnima obratio ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović a prigodan referat o Danu nezavisnosti BiH pripremio je Sabit Brđak, predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna. U kulturno-zabavnom djelu programa nastupio je VIS Merak Sapna.