Main menu

Tokom vikenda i danas nastavljene su aktivnosti u sklopu manifestacije „Dani odbrane Sapne“.
U subotu je na lokaciji „Glođansko brdo“ kod Kamenice održan historijski čas na kojem se govorilo o dešavanjima u okruženoj enklavi šireg rejona Kemenice i Cerske tokom 1992. i početkom 1993. godine.
U nedelju je obilježen Dan MZ Međeđa, gdje je uz prigodan vjerski program i polaganje cvijeća na šehidsko spomen-obilježje odata počast poginulim braniteljima sa ovog područja.
Danas su delegacije Općine Sapna i općinskih boračkih udruženja u sklopu Dana MZ Baljkovica položli cvijeće i odali počast poginulim braniteljima ove mjesne zajednice. Također, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen-obilježju odata je počast i heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudinu Mešiću u Nezuku, kao i na spomen-obilježju poginulim braniteljima u Vitinici te na mezaru načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Garibović Mehmeda.
Uličnom trkom učenika sapanjske osnovne i srednje škole završen je današnji dio programa ove sada već tradicionalne manifestacije.
Sutra je završni dio manifestacije „Dani odbrane Sapne“ kada će od 9,30 sati u Zaseoku biti upriličeno i obilježavanje tridesete godišnjice od pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Dan MZ Zaseok a od 11,30 sati na programu je završna smotra u sapanjskog sportskoj dvorani uz prigodan kulturno-umjetnički program.