Main menu

Prigodnim programom uz prisustvo velikog broja zvanica iz društveno-političkog života, građana i saboraca, danas je u Zaseoku obilježena 30. godišnjica pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića. Mnogobrojne delegacije položele su cvijeće i odale dužno poštovanje na spomen-obilježju podignutom na mjestu pogibije heroja Mehdina Hodžića a biranim riječima prisutnima se obratio ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović te premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.
Sastavni dio manifestacije "Dani odbrane Sapne" je i obilježavanje Dana MZ Zaseok. Tim povodom brojne delegacije, porodice poginulih i građani danas su na šehidskom spomen-obilježju u Zaseoku položile cvijeće i odale počast poginulim borcima.
Odmah potom predstavnici boračkih udruženja sa prostora općine Sapna, delegacija koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona, delegacija Općine Sapna, Skupštine TK, kompletna Vlada TK-a na čelu sa premijerom, predstavnici brojnih udruženja, političkih partija i građana, položili su cvijeće i na centralno spomen-obilježje u Sapni te odali dužno poštovanje svim poginulim borcima sa ovih prostora.
Završni dio programa manifestacije "Dani odbrane Sapne" uz prigodan kulturno-umjetnički program i simboličan defile ratnih jedinica 206. viteške brdske brigade, održan je danas u sapanjskoj sportskoj dvorani. Prigodnim govorom prisutnima su se obratili općinski načelnik Zudin Mahmutović i ministar za boračka pitanja u Vladi TK-a Zoran Blagojević a već tradicionalno patriotskim pjesmama predstavio se i VIS Merak Sapna. Tokom programa dodjeljene su nagrade za najbolje likovne i literarne radove te zahvalinice za ustanove i udruženja koji su doprinijeli realizaciji ove manifestacije.