Main menu

Danas je u općinskoj sali za sjednice održana 17. redovna sjednica Općinskog vijeća Sapna a na dnevnom redu sjednice našlo se 16 tačaka od kojih su najvažnije bile one koje su se odnosile na Budžet Općine Sapna.
Iako sjednici nije prisustvovalo čak 5 vjećnika, predstavnici svih političkih stranaka koje participiraju u lokalnom parlamentu bili su vrlo konstruktivni i većinu tačaka usvojili su jednoglasno.
Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta općine Sapna za 2022. godinu, nakon kraćih diskusija i pojašnjenja usvojen je jednoglasno. Istaknuto je da je u godini koja je na izmaku ostvaren budžet u iznosu od oko 7,3 miliona KM što je za oko 2 miliona KM više nego je prvobitno bilo planirano. Jednoglasno je usvojen i Prijedlog Budžeta općine Sapna za 2023. godinu u iznosu nešto većem od 7 miliona KM kao i Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta općine Sapna za 2023. godinu.
Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o građevinskom zemljištu kao i Prijedlog Odluke o sufinasiranju projekta sanacije krova na zgradi Veterinarske stanice Sapna i Odluku o dodjeli prostora udruženju građana.
Usvojen je i Program rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za 2023. godinu a Plan rada Općinske izborne komisije na današnjoj sjednici nije dobio potrebnu podršku jer je za isti glasalo samo 9 vjećnika dok je njih 7 bilo suzdržano.
Do kraja sjednice vijećnici su usvojili informacije o uspjehu učenika i postignutim rezultatima u JU OŠ Sapna i JU MSŠ Sapna u školskoj 2021/2022. godini, kao i Informacije o upisu učenika u 1. razrede JU OŠ Sapna i JU MSŠ Sapna, te informacije o stanju sigurnosti, broju korisnika koji su oslobođeni plaćanja priključka na sistem vodosnabdjevanja i zdravstvenom stanju stoke.