Main menu

Općinu Sapna danas su posjetili ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK Ahmet Omerović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK Fedahija Ahmetović.
Razlog posjete je početak Programa predškolskog odgoja i obrazovanja te sagledavanje uslova provođenja ovog programa na prostoru općine Sapna.
Ministre je u svom kabinetu primio općinski načelnik Zudin Mahmutović a potom su svi zajedno posjetili prostorije Centralne osnovne škole u Sapni gdje se u jednoj od improviziranih učionica obavlja predškolski odgoj i obrazovanje.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović istakao je da Općina Sapna unazad nekoliko godina u saradnji sa JU OŠ Sapna organizuje predškolski odgoj i obrazovanje iako u Sapni ne postoji predškolsko-odgojna ustanova te je izrazo spremnost Općine Sapna da uz pomoć viših niva vlasti u što skorije vrijeme riješi taj problem izgradnjom adekvatnog objekta i osnivanjem predškolsko-odgojne ustanove, odnosno dječijeg vrtića.
Ministar Omerović je naglasio da su u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2023. godinu planirana sredstva za izgradnju predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova u dvije lokalne zajednice u kojima takve ustanove još uvjek ne postoje a to su Sapna i Teočak, tako da se već u ovoj godini može očekivati aktivniji početak rješavanje ovog problema.