Main menu

Prigodnim programom u petak je obilježen Dan MZ Vitinica. Obilježavanje je počelo vjerskim programom, učenjem Tevhida i sure Ja-sin u oba vitinička džemata a zatim je upriličen prigodan program na šehidskom spomen-obilježju u centru Vitinice.
Nakon što su delegacije mjesne zajednice Vitinica, boračkih udruženja i Općine Sapna položile cvijeće, pročitan je prigodan referat kojim se podsjetilo na herojsku borbu vitiničkih boraca ali i boraca iz drugih krajeva koji su tokom agresije na BiH branili Vitinicu od neprijatelja. Posebna pažnja posvećena je slamanju neprijateljske junske ofanzive iz 1992. godine. Tog 23 juna 1992. godine, hrabri branioci Vitinice pod komandom heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudina Hajre Mešića, prvo su odbili nekoliko neprijateljskih napada na Zečiju kosu, Kovačeviće i Vitinicu a onda u žestokom i munjevitom kontranapadu zaposjeli neprijateljske artiljerijske položaje te zarobili dva topa i lanserni bacač raketa te kamion pun streljiva za ova oruđa. Nakon rata Vitinica se gotovo u potpunosti obnovila i izgradila te je sada moderno naselje sa svim neophodnim infrastrukturalnim objektima a zasluga za to najvećim djelom pripada vrijednim mještanima Vitinice istaknuto je u pripremljenom referatu.
Prisutnima su se obratili predsjednik MZ Vitinica Fahrudin Jukić i načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović koji su najavili realizaciju novih projekata u ovoj mjesnoj zajednici.
Tokom programu, zaslužnim pojedincima uručene su plakete za posebne zasluge u odbrani, obnovi i razvoju MZ Vitinica kao i za vjerske, kulturne i humanitarne aktivnosti.
U sportskom dijelu programa na sportsko-rekreacionom poligonu u Vitinici upriličen je malonogometni turnir a pobjednik turnira bila je ekipa Shisha bar "Morocco".