Main menu

Općinu Sapna danas su posjetili ministar za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Selvid Hurtić sa saradnicima, predstavnici Fonda za povratak BiH, te ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK-a Fadil Alić.
Tema sastanka u kabinetu općinskog načelnika Zudina Mahmutovića bila je realizacija projekta rekonstrukcije lokalnog puta Vitinica (Han) - Vitinica (škola), odnosno I - faza tog projekta koji se sastoji od zacjevljivanja kanala i izgradnje kolektora za odvodnju oborinskih voda koje veoma često prilikom jačih padavina oštećuju saobraćanicu i onemogućuju nesmetano odvijanje saobraćaja na ovoj relaciji.
Vrijednost I - faze rekonstrukcije ove dionice lokalnog puta iznosi 97.709,04 KM i finansiraće se sredstvima Fonda za povratak BiH a u cilju stvaranja infrastrukturnih uslova za održivi povratak stanovništva na ovom području.
Prema ranije potpisanom ugovoru Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH će vršiti monitroring procesa dodjele ugovora izvođaču radova od strane Općine u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, uključujući izradu tenderske dokumentacije, raspisivanje javnog konkursa, odabir najpovoljnije ponude kao i procesa realizacije kompletnog Ugovora u skladu sa dinamičkim planom dom se Općina Sapna obavezala implementirati sve aktivnosti i razmjenjivati informacije sa potpisnicima Ugovora.
Za izvođača radova odabrano je građevinsko preduzeće „Izgradnja“ d.o.o. Teočak a rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.
Nakon sastanka načelnik Mahmutović, ministri Hurtić i Alić sa saradnicima te predstavnici Fonda za povratak BiH, obišli su lokaciju realizacije projekta gdje je izvršeno i zvanično uvođenje izvođača radova u posao.