Main menu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Sapna te nizom drugih aktivnosti, danas je obilježena 26. godišnjica od ponovnog osnivanja Općine Sapna. Obilježavanje Dana Općine Sapna počelo je još u petak vjeskim programom, te promocijom knjige "Prvi put sa kćerkom u Potočarima" autora Mehmeda Pargana, dok je u subotu odigran malonogometni turnir za mlađe uzraste.
Prije zvaničnog dijela programa, danas su delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem, te predstavnici Općine Sapna, obišli gradilišta u Međeđi gdje se izvode radovi regulacije Grabovičkog potoka, zatim u Sapni gdje se na lokalitetu "Skenderuša" izvode radovi izgradnje potisnog cjevovoda za obezbjeđivanje dodatnih količina pitke vode, te gradilište u centralnom dijelu općine gdje se izvode radovi izgradnje Doma kulture.
Prije same svečane sjednice Općinskog vijeća Sapna, brojne delegacije položile su cvijeće na Centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije R BiH u Sapni.
Intoniranjem državne himne te uvodnim obraćanjem predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sabita Brđaka, otvorena je svečana sjednica upriličena povodom Dana Općine Sapna. U prepunoj sali za sjednice prikazan je i dokumentarni film o općini Sapna i aktivnostima lokalne zajednice a prisutnima su se obratili općinski načelnik Zudin Mahmutović te premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, koji su između ostalog, iskoristili priliku da svim građanima općine Sapna čestitaju Dan općine Sapna. U kulturno-zabavnom dijelu programa prisutnima su se predstavili članovi VIS Merak Sapna. 
 
    

    

    

    

    

    

    

   

PRILOG: dokumentarni film