Main menu

Na devetnaestoj sjednici Općinskog vijeća Sapna razmatrano je sedamnaest tačaka dnevnog reda. Usvojen je nacrt Budžeta općine Sapna za 2015. godinu, nacrt Odluke o izvršenju Budžeta za 2015. godinu  i Izvještaj o ostvarenim prihodima i rashodima Budžeta općine Sapna za period 01.01.- 30.06.2014. godine...

Jednoglasno je usvojena Odluka o davanju garancije za kreditno zaduživanje JP „Regionalna deponija“ iz Zvornika, Odluka o ovlaštenju Općinskog načelnika za objavljivanje Javnog konkursa za dodjelu građevinskog zemljišta u općinskoj svojini za građane čije kuće su stradale prirodnom nesrećom i Odluka o dopunama odluke o općinskim administrativnim taksama kojom se obaveze plaćanja administrativnih taksi oslobađaju građani u postupku ostvarivanja prava za sanaciju porodičnih objekata koji su uništeni usljed prirodne nesreće.

Na ovoj sjednici Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo Informaciju o uspjehu učenika i postignutim rezultatima u JU OŠ Sapna na kraju školske 2013/2014 godine, Informaciju o upisu učenika u I razred Osnovne škole Sapna u školskoj 2014/2015. godini, Informaciju o broju i položaju korisnika zdravstvene zaštite na području općine Sapna, Informaciju o bezbjedonosnom stanju na području općine Sapna, Informaciju o stanju povratka, izbjeglih i raseljenih lica na prostoru općine Sapna, Informaciju o planu jesenje sjetve, Informaciju o stanju i ažurnosti registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i podsticajima u poljoprivredi sa viših nivoa vlasti, Informaciju o stanju u oblasti urbanizma i stambene izgradnje i Informaciju o stanju katastra u općini Sapna.

Općinsko vijeće na ovoj sjednici nije usvojilo Odluku o plaćama i naknadama uposlnika i izabranih dužnosnika u organima općine Sapna.

Nakon razmatranja svih tačaka dnevnog reda Općinski načelnik Ismet Omerović informisao je vijećnike o aktivnostima koje su u proteklom periodu provedene, aktivnostima koje su u toku, konkurskoj proceduri i drugim radnjama vezanim za pružanje pomoći, zbrinjavanje građana i rješavanje smještaja porodicama čije su kuće usljed posljedica prirodne nesreće uništene i neuslovne za život.