Main menu

Redovna sjednica Općinskog vijeća Sapna, 20. po redu, održana je 31.12.2010. godine. Dnevni red 20. sjednice sadržavao je 17 tačaka, od koji su najveću pažnju vijećnika privukle: Odluka o budžetu općine Sapna 2011. godinu; Odluka o usvajanju Plana kapitalnih investicija općine Sapna za period 2011-2015. godina, kao i ...

... Odluka o odabiru projekata iz Plana kapitalnih investicija općine Sapna za sufinansiranje u 2011. godini od strane Projekta upravne odgovornosti (GAP). Pored navedenih odluka, na sjednici se raspravljalo o: Prijedlogu Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o budžetu općine Sapna za 2010. godinu; Prijedlogu Odluke o izvršenju budžeta Općine za 2011. godinui i Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju regionalnog puta R-456 Sapna-Priboj, na dionici Sapna-Goduš i sanaciji klizišta na navedenoj dionici.

Osim navedenog, razmatrano je i usvojeno više izvještaja i informacija, a radi se o: Izvještaju o radu KPOR-a za 2010. godinu; Izvještaju o radu komisije za praćenje primjene Kodeksa ponašanja izabranih zavaničnika/vijećnika općine Sapna; Izvještaju o radu mjesnih zajednica, Informaciji o stanju katastra; Informaciji o podsticajima u poljoprivredi; Informaciji o radu pijace; Informaciji o  stambenoj izgradnji i legalizaciji bespravno izgrađenih objekata; Informaciji o povratku izbjeglih i raseljenih lica i njihovom položaju; Informaciji o deminiranim površinama i Informaciji o sanaciji klizišta na području općine Sapna.