Main menu

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović i predstavnici JU Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona na čelu sa direktorom Aganom Delibajrićem, obišli su danas gradilište na regionalnom putu R456 Sapna – Priboj u Godušu i upoznali se sa dinamikom radova na ugovorenoj dionici na kojoj je izvođač radova d.o.o. „Izgradnja“ Teočak i pored izrazito niskih temperatura, intenzivirao radove.

Direktor Delibajrić je istakao da su u saradnji sa načelnikom Općine Sapna, prevaziđeni probleni oko iznalaska deponije za odlaganje viška zemljenih materijala pa je izvođač radova krenuo sa radovima punom dinamikom. Ukoliko vremenski uslovi dozvole svi zemljani radovi će biti završeni do vremena kada će biti moguće prostiranje asfaltne podloge.
Vrijednost ugovorene dionice puta je oko 600.000 KM a rebalansom budžeta za 2016.godinu obezbjeđeno je dodatnih 300.000 KM za nastavak izgradnje ovog puta, dok je u 2017. godini budžetom planirano novih 700.000 KM za izgradnju puta i 800.000 KM za sanacije klizišta na ovom putu što za narednu godinu iznosi oko 1.500.000 KM, što bi bilo dovoljno da se do kraja 2017. godine u potpunosti završi put u dužini od oko 2 kilometra.
Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona se u narednom periodu planira kreditno zadužiti sa oko 30 miliona KM, te od tih sredstava u drugoj polovini 2017. godine i u 2018. godini, Tuzlanski kanton pretvoriti u veliko gradilište i otvoriti nova radna mjesta, a da za građane općine Sapna sigurno dolaze bolja vremena kada je u pitanju infrastruktura, istakao je Delibajrić.
Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović se zahvalio direktoru Direkcije regionalnih cesta TK-a i Vladi TK-a, koji su ispunili predizborno obećanje i započeli radove na izgradnji ovog regionalnog puta i izrazio nadu da će ovaj regionalni put u naredne dvije godine biti završen a Sapna i Teočak biti spojeni modernim putem, odnosno da će Sapna imati bolju prohodnost između graničnih prijelaza Zvornik - Brčko.
Načelnik je takođe istakao da će lokalna zajednica voditi računa i raditi na sanaciji lokalnih puteva ali da je općini Sapna prioritet i interes ovaj regionalni put.