Main menu

Danas je u sali za sjednice Općinskog vijeća Sapna, održan prvi radni sastanak inicijativnog odbora za obilježavanje manifestacije Dani odbrane Sapne - „Čekić i nakovanj“.
Skupština Tuzlanskog kantona je ovu manifestaciju uvrstila Zakon o značajnim datumima, događajima i ličnostima TK-a, te su s tim u vezi pokrenute aktivnosti kako bi se izradio kvalitetan plan i program obilježavanja.
Sastanku su pored ratnog komandanta 206. Viteške brdske brigade Šemsudina Muminovića i predsjednika Skupštine TK-a Senada Alića, prisustvovali komandanti bataljona i komandiri jedinica koje su tokom agresije na BiH branili i odbranili ovo područje, zatim predstavnici boračkih udruženja sa prostora općina Sapna i Zvornik, predstavnici IZ Zvornik, javnih institucija, kao i predstavnici općinske zakonodavne i izvšne vlasti.
Dogovoreno je da se za manifestaciju Dani odbrane Sapne – „Čekić i nakovanj“, koja će se ubuduće održavati od 5. do 10. maja, napravi kvalitetan i sadržajan program te je u tu svrhu izabrana radna grupa koja će do narednog sastanka, zakazanog za naredni petak, pripremiti nacrt plana i programa obilježavanja ove manifestacije.