Main menu

Općinu Sapna danas je posjetio Direktor JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona Agan Delibajrić sa saradnicima koji su sa načelnikom općine Sapna i njegovim saradnicima razgovarali o detaljima kordinacije poslova na nastavku projekta rekonstrukcije regionalnog puta R456 Sapna – Priboj, dionica od Goduša do Rastošnice i projektima sanacija nekoliko klizišta na dionici istog puta od Sapne do Goduša. 
Predstavnici JU Direkcija regionalnih cesta TK-a, iznašli su rješenje problema koji su se pojavili oko imovinsko-pravnih odnosa za ugovorene sanacije klizišta kod naselja Goduš a radovi bi trebali početi za koji dan.
Radi se o klizištima koja su posljedica elementarne nepogode iz maja 2014. godine i za koje je okončan postupak javne nabavke, a posao sanacije, čija vrijednost je oko 102.000,00 KM, povjeren je preduzeću „Izgradnja“ d.o.o. Teočak.
Dogovoreno je da se u što skorije vrijeme pokušaju otkloniti problemi oko imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama još dva klizišta kako bi sanacija istih bila okončana do kraja građevinske sezone.
Delegacija JU Direkcije regionalnih cesta TK-a i općinski načelnik Zudin Mahmutović iskoristili su priliku da obiđu gradilište na regionalnom putu R456 i uvjere se u dinamiku radova na trasi puta od Goduša prema Rastošnici. Trenutno se izvode radovi rekonstrukcije na ugovorenoj dionici puta u dužini od 400 metara. Vrijednost radova ove dionice puta iznosi 440.000,00 KM, a završetak radova predviđen je za petnaestak dana. Prema riječima direktora Delibajrića, odmah će uslijediti nastavak rekonstrukcije nove ugovorene dionice u dužini od 1.000 metara čija vrijednost iznosi 700.000,00 KM a radovi se neće prekidati ni iduće godine kada je planirano da se izvrši rekonstrukcija kompletne dionice do Rastošnice.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović je još jednom istakao važnost ovog projekta koji će općinu Sapna približiti granicama Europske unije, a isto tako kvalitetnom i modernom saobraćajnicom povezati općine Sapna i Teočak, te se zahvalio Direkciji regionalnih cesta TK-a i Vladi TK-a na čelu sa premijerom Begom Gutićem koji su prepoznali važnost ovog projekta za općinu Sapna i njene građane.