Main menu

Jučer su svi uposlenici Općine Sapna, JU Centar za socijalni rad i predstavnici Općinskog vijeća Sapna, posjetili Memorijalni centar Potočari i opštinu Srebrenica.
Bila je ovo prva kolektivna posjeta uposlenika organa uprave općine Sapna, a organizovana je na inicijativu općinskog načelnika Zudina Mahmutovića.
Goste iz Sapne dočekao je direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Mersed Smajlović sa svojim saradnicima, te im se u ime porodica žrtava genocida u Srebrenici zahvalio na dolasku i svemu drugom što je Općina Sapna i narod općine Sapna učinio za preživjele žrtve genocida ali i za pomoć prilikom organizovanja obilježavanja godišnjica genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković ugostio je delegaciju općine Sapna i tom prilikom istakao da Srebrenica i Sapna imaju veoma dobru saradnju, te da je gest načelnika i uposlenika općine Sapna za svaku pohvalu. Ovakav gest odavanja počesti žrtvama genocida je i jedan vid podrške preživjelima, te podsjećanje na ono što se desilo u julu 1995. godine, istakao je Alivuković.