Main menu

Prema ustaljenoj praksi, krajem svake godine općinski načelnik organizuje prijeme na kojima se sumiraju rezultati rada i saradnje sa organizacijama, institucijama, predstavnicima političkih subjekata i građana.
Tim povodom općinski načelnik Zudin Mahmutović, danas je u svom kabinetu upriličio prijem za predstavnike boračkih, sportskih i drugih udruženja koja egzistiraju na prostoru općine Sapna.
Na prijemu predstavnika boračkih udruženja razgovaralo se o poduzetim aktivnostima na izgradnji Centralnog spomen obilježja, obilježavanjima značajnih datuma, događaja i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, problemu smještaja i finansiranja organizacija.
Općinski načelnik izrazio je uvjerenje da će u 2018. godini početi izgradnja Centralnog spomen obilježja u koje bi se u prvoj fazi trebalo uložiti oko 50.000,00 KM. Iskazano je zadovoljstvo organizacijom manifestacije „Dani odbrane Sapne – Čekić i nakovanj“, te opredjeljenje da u narednoj godini ova manifestacija bude još kvalitetnija i sadržajnija.
Predstavnici sportskih udruženja istakli su zadovoljstvo ovogodišnjom podrškom općinske administracije sportskim kolektivima. Prisutni su se složili da je neophodno iznaći načine za veći društveni angažman i veću građansku zainteresovanost za rad u sportskim i kulturnim kolektivima kako njihove aktivnosti ne bi ovisile o volonterskom radu pojedinaca.
Također, općinski načelnik sugerisao je udruženjima da se više aktiviraju na izradi projekata za svoje aktivnosti kako bi sa istim aplicirali kod raznih institucija i organizacija koje se bave finansiranjem takvih projekata te obećao podršku općine pri sufinansiranju svih aktivnosti za koja udruženja dobiju podršku od neke druge institucije.
Ovogodišnja saradnja sa svim udruženjima ocjenjena je kao veoma dobra uz nadu da će u idućoj godini ista biti još više unaprijeđena.