Main menu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović za srijedu 27.12.2017. godine, zakazao je 9. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Sapna.
Na dnevnom redu će se naći 15 tačaka među kojima su najznačajnije Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta općine Sapna za 2017. godinu, Prijedlog Budžeta općine Sapna za 2018. godinu, Prijedlog Odluke o izvršenju Budžeta općine Sapna za 2018. godinu, Prijedlog Odluke o usvajanju Programa kapitalnih investicija općine Sapna za period 2016.-2020. godina, Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Sapna za 2018. godinu, te Prijedlog Programa rada Općinskog načelnika za 2018. godinu.
Općinsko vijeće će razmatrati i Prijedlog Odluke o pristupanju izrade Plana upravljanja otpadom na području općine Sapna za period 2018-2023. godina i Prijedlog Odluke o općinskim priznanjima.
Vijećnici će raspravljati i o bezbjedonosnom stanju na području PS Sapna za period januar - septembar 2017. godine, stanju matičnih knjiga, stanju u oblasti kulture i sporta, stanju predmeta i arhivske građe u općinskim službama za upravu, te stanju povratka izbjeglih i raseljenih lica na prostoru općine Sapna.
Tokom sjednice biće održana i Javna rasprava na Nacrt Zakona o dopunama Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju Tuzlanskog kantona.