Main menu

Vijećnici Općinskog vijeća Sapna na današnjoj 9. redovnoj sjednici, usvojili su Budžet općine Sapna za 2018. godinu u iznosu od 3.839.190,39 KM, što je za oko pola miliona konveribilnih maraka više od prošlogodišnjeg planiranog budžeta. Također, usvojena je i Odluka o izvršenju Budžeta općine Sapna za 2018. godinu, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Budžeta za 2017.godinu. 
Jednoglasno je usvojen Program kapitalnih invensticija općine Sapna za period 2016. - 2020. godina, kao i Programa rada Općinskog vijeća i Općinskog načelnika za 2018. godinu.
Vijećnici su jednoglasno podržali i Odluku o pristupanju izrade Plana upravljanja otpadom na području općine Sapna za period 2018. - 2023. godina te Odluku o općinskim priznanjima.
Uz pohvale na rad službenika Policijske stanice Sapna jednoglasno je usvojena Informacija o bezbjedonosnom stanju na području PS Sapna za period januar - septembar 2017. godine, a stanje bezbjednosti ocjenjeno je kao veoma dobro. Također jednoglasno, usvojene su i informacije o stanju matičnih knjiga, stanju u oblasti kulture i sporta, stanju predmeta i arhivske građe u općinskim službama za upravu, te stanju povratka izbjeglih i raseljenih lica na prostoru općine Sapna.